Så skapar du din egen mobilapp!

Allt fler företag lanserar sina egna appar – ett smart sätt att samla funktioner och verktyg på samma ställe. Men utvecklingen och lanseringen kan lätt bli kostsam – speciellt om man vill fortsätta att vidareutveckla applikationen och dess funktioner. Så hur kan man gå till väga, på ett smart och kostnadseffektivt sätt? Läs mer om att skapa sin egen app här!

Varför skapa sin egen app?

Varför kan det vara en bra idé att skapa och lansera sin egen mobilapp? Det finns flera anledningar till varför företag väljer att lansera en helt egen applikation, här är fem av de vanligaste:

Ge en bättre kundupplevelse. En applikation ger företag möjlighet att erbjuda kunderna en mer personlig och interaktiv upplevelse. Med hjälp av funktioner som push-notiser, personalisering och lojalitetsprogram kan företag bygga starkare relationer med sina kunder, och samtidigt få värdefulla data om exempelvis köpbeteende.

Öka tillgängligheten och synligheten. En app gör det enklare för kunder att komma i kontakt med företaget. Den är alltid tillgänglig på kundens mobiltelefon och kan användas var som helst, när som helst. Ofta finns kontaktuppgifter tillgängliga direkt i appen. Dessutom kan appar optimeras för sökresultat, vilket ökar synligheten.

Samla in data och insikter. Genom att använda en applikation kan företag samla in värdefull data om sina kunder, deras beteenden och preferenser. Denna data kan sedan användas för att förbättra produkter, tjänster och marknadsföring.

En chans att sticka ut. En app kan hjälpa företag att sticka ut från mängden och positionera sig som innovativa och kundorienterade. Det kan ge ett konkurrensförsprång och öka företagets varumärkeskännedom.

Flera av anledningarna ovan fokuserar på nyttan och fördelarna främst för kunder och andra externa intressenter, men självklart kan appar också lanseras för internt bruk. En av de största anledningarna att använda applikationer är möjligheten att effektivisera processer. Genom att koppla applikationen till ett eller flera interna system finns det stora möjligheter att digitalisera manuella processer eller automatisera flöden som tidigare varit separata.

Att ha sin egen applikation blir allt vanligare – exempelvis då företag behöver skräddarsydda funktioner anpassade för de unika behov som finns, där funktionaliteten ofta är i fokus. Och fördelarna är många: att digitalisera processer och arbetssätt kan ge både effektivitet och arbetsmoral en ordentlig boost.

Är det dyrt att skapa sin egen applikation?

Många oroar sig över att kostnaderna ska sticka iväg när det gäller att skapa sin egen applikation, och oron är inte helt obefogad! Att utveckla en applikation har traditionellt sett krävt omfattande programmeringskunskaper och betydande tidsinvesteringar. Att anställa ett team av utvecklare kan därför bli en dyr historia – speciellt om applikationen är avancerad och behöver kontinuerligt underhåll. Ett smart alternativ till att skapa en applikation helt från grunden kan vara att använda en low-code plattform för applikationsutvecklingen. Med uppkomsten av low-code plattformar har landskapet förändrats radikalt.

När passar low-code?

Low-code erbjuder en mängd fördelar för företag som vill utveckla applikationer snabbare, billigare och mer flexibelt. Genom att minska beroendet av traditionell utveckling kan företag bli mer agila och innovativa. Low-code-baserade appar passar för flera olika funktioner, exempelvis:

  • Prototyper: För att snabbt kunna testa nya idéer och få feedback från användarna.

  • Interna verktyg och automatiseringar: För att skapa anpassade lösningar för interna processer, och koppla samman flöden från olika system.

  • Mobilappar: För att utveckla enkla mobilappar med tydlig funktionalitet, för användning både på kontor och ”på fältet”.

  • För användning av digitala tjänster: För att snabbt utveckla nya digitala tjänster och funktioner.

 

Fördelarna med en low-code app

Så vilka är fördelarna med att skapa en applikation med hjälp av en low-code plattform? Det finns flera:

Möjlighet till snabbare utveckling och lansering av appen

Kortare utvecklingstid: Genom att använda färdiga komponenter och dra-och-släpp-funktioner går det att skapa en applikation på en bråkdel av den tid det skulle ta med traditionell utveckling, där man bygger allt från grunden.

Snabbare lansering: Appar som skapas med low-code kan snabbare komma ut på marknaden, vilket är positivt oavsett om den ska nyttjas för internt eller externt bruk.

Lägre kostnader än traditionell apputveckling

Minskade utvecklingskostnader: Eftersom du inte behöver anlita samma antal utvecklare och kan minimera kostnader för konsultationer blir den totala utvecklingskostnaden lägre. En del low-code lösningar är så enkla att använda att du kan skapa stora delar av appen själv!

Lägre underhållskostnader: Allt eftersom nya operativsystem lanseras, måste även appen optimeras och anpassas kontinuerligt. Low-code-plattformar är ofta lättare att underhålla och uppdatera, vilket minskar de långsiktiga kostnaderna.

Större flexibilitet och anpassningsförmåga

Snabb anpassning: De flesta low-code appar gör det möjligt att snabbt göra ändringar och anpassningar i applikationen, för att möta förändrade behov.

Skalbarhet: Low-code-plattformar kan ofta skalas för att hantera ökad användarbelastning, eller behovet av utökade funktioner eller fler integrerade system.

Större tillgänglighet och delaktighet i utvecklingsprocessen

Low-code gör er mindre beroende av utvecklare: Medarbetare utan djupgående programmeringskunskaper kan delta i utvecklingen av low-code appar, vilket gör det möjligt att involvera fler i processen!

Snabbare prototypframtagning: Det går snabbare att både testa nya idéer och få snabb feedback från användarna – vilket främjar nya funktioner och möjligheterna med appen.

Andra fördelar med low-code apputveckling

En bättre användarupplevelse: Många low-code-plattformar är baserade på lång apputvecklings-erfarenhet och gör kontinuerliga förbättringar. De har därför också inbyggda funktioner för att skapa intuitiva och användarvänliga gränssnitt – med användarvänlighet i fokus!

Högre kvalitet: Genom att använda färdiga komponenter och standardiserade processer kan man ofta uppnå en högre kvalitet på den färdiga applikationen, med minskad risk för buggar och säkerhetsproblem.

 


Skapa din egen app redan idag!

En bra low-code lösning kan skräddarsys efter de unika behov som finns – och vidareutvecklas över tiden. Är du nyfiken på hur man kan skapa en mobilapplikation med EasyLogic? Kontakta oss så berättar vi mer!

Föregående
Föregående

Digitalisering på arbetsplatsen

Nästa
Nästa

Möjligheterna med Visuell AI